deel 2, Op pad met Schildpad en Aap

Verhalen oefenboek, deel 2

Schildpad en Aap maken allerlei avonturen mee. Deze zijn verdeeld over 5 verhaaltjes. In ieder verhaal is er een ‘wijze Worm’. Hij is degene die het kind vragen stelt of een opdracht uit laat voeren. Hierbij worden de vaardigheden aangeleerd en getraind. Worm legt alles heel duidelijk uit en geeft ook de voorlezer tips. Zo wordt het gemakkelijk voor iedere lezer om het kind deze vaardigheden aan te leren, ook voor ouders!

Opbouw boek

Hier boven zie je het eerste verhaal van Op pad met Schildpad en Aap. Schildpad en Aap beleven leuke avonturen. Het tweede deel heeft 5 verhalen. Deze verhalen richten zich op de structuur van het verhaal. 
Ook in het tweede deel heeft elk stukje van het verhaal een kleur in het hoekje. Het begin is geel, het midden rood en het einde blauw. Ook de komen de vaardigheden die belangrijk zijn tijdens de structuur aan bod. Zo leert het kind dat dat je in het begin altijd vertelt over wie het gaat, waar het gebeurt en wanneer het gebeurt. Dat je in het midden het belangrijkste vertelt, zoals een probleem of iets leuks. Op het eind komt de oplossing en de afsluiting. 
Dit wordt spelenderwijs en laagdrempelig aangeboden. 

Opbouw verhalen

De opbouw van de verhalen zijn op dezelfde manier ingedeeld als het eerste deel.
Elk verhaal heeft een begin, midden en eind. Deze worden aangegeven met een kleur. Zo is het begin geel, het midden rood en het einde blauw. Uit onderzoek blijkt dat als een vaardigheid aan een kleur wordt gekoppeld, het beter onthouden wordt. 
Als er een stukje van het verhaal is voorgelezen, stelt Worm een vraag. 
Aan het eind van elk verhaal komt Worm weer terug en is er een
eind-worm. Worm stelt het kind vragen of geeft opdrachten. Zo wordt de vaardigheid nog beter geautomatiseerd. 
Ben je nieuwsgierig naar de eind-worm? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang twee verhalen gratis! 

Deel 1

Deel 1 richt zich op alle vaardigheden die belangrijk zijn bij de vertelvaardigheid. Naast de structuur komen in dit boek ook de oriëntatie van persoon, -plaats en -tijd aan bod.
Nieuwsgierig? Bekijk hier de informatie over deel 1! 

Bestellen!

Ben je net als ruim 2500 logopedisten ook enthousiast over het Verhalen oefenboek? 
Bestel het prentenboek dan hier! 

Scroll naar top

Liefs Laura maakt gebruik van cookies om het gebruik van de webwinkel te faciliteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten