Het Verhalen oefenboek

Herkent u dat?..
´Noa was bij Kees, maar ik heb een nieuwe hond, en toen was ik helemaal alleen´.

Er is soms geen touw aan vast te knopen, maar hoe leer je een kind een verhaal of gebeurtenis te vertellen? Dat is nog een hele klus. Om ouders, logopedisten en leerkrachten wat handvatten te geven is het Verhalen oefenboek ontwikkeld. Dit zijn inmiddels twee vrolijke prentenboeken om de vertelvaardigheden aan het kind spelenderwijs te leren.

Het is een prentenboeken vol met leuke verhalen. Door middel van vragen en opdrachten leert het kind de vertelvaardigheden. Het prentenboek is ontwikkeld voor kinderen van 5 en 6 jaar oud. 

Twee delen

Het Verhalen oefenboek heeft twee delen. Door leuke avonturen van Schildpad en Aap leert het kind de narratieve vaardigheden, kortom de vaardigheden om een verhaal te vertellen. Worm stelt het kind vragen of geeft opdrachten. Een leuk, interactief boek! 

Deel 1, Doe mee met Schildpad en Aap richt zich op alle vaardigheden. Namelijk de structuur, oriëntatie van persoon, oriëntatie van plaats en oriëntatie van tijd. Al deze vaardigheden zijn belangrijk om een verhaal te vertellen. 
Deel 2, Op pad met Schildpad en Aap gaat dieper in op de structuur van het verhaal. Elk verhaal heeft een begin, midden en einde. Het is belangrijk om deze volgorde aan te houden, wil je gesprekspartner het verhaal begrijpen. 

Scroll naar top

Liefs Laura maakt gebruik van cookies om het gebruik van de webwinkel te faciliteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten